Langkah Mudah untuk Membuat Nasi Liwet Jengkol, Lezat
Mencari lebih banyak inspirasi. Cara mencipta nod Genkol-Levitt anti-kejayaan yang unik Orang ramai biasa menggunakan Internet untuk mencari maklumat deskriptif pada telefon pintar mereka. Baiklah, kali ini saya akan berkongsi panduan bagaimana untuk mengikat simpulan Gencole Leviat yang sempurna, ia tidak sukar dan tidak mudah. Dengan pemprosesan yang tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan lazat. Sebenarnya, nasi ginkgo biloba yang lazat sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang menyelerakan.
Kualiti rasa nasi liwet jengkol banyak dipengaruhi oleh jenis bahan, pemilihan bahan segar, dan cara pemprosesan dan penyajian. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin menyediakan Nasi Leviathan Jenkol yang lazat, jangan risau kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Nasi Liwet Jengkol yang boleh anda jadikan sebagai tatapan
Okay, kali ini kami cuba menghidangkan Nasi Levitt Genkol di rumah anda. Dengan bahan-bahan yang mudah, makanan ini dapat mengekalkan kesihatan badan kita dengan berkesan. Anda boleh menyediakan Nasi Levit Jenkol dengan 15 bahan dan 6 langkah. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Baca Juga
Bahan-bahan dan perasa yang diperlukan untuk Nasi Levitt Gencol:
- 1 liter beras
- air yang mencukupi
- 1 paket serbuk pati ayam
- 1 daun salam
- 1 batang limau, edarkan
- Daripada bahan-bahan lain
- 50 gram nasi ikan bilis
- 13 Jenkel
- 5 biji lada merah
- 4 biji cili hijau
- 5 biji terung hijau kecil
- 2 ulas bawang putih
- 3 ulas bawang putih
- Garam, rempah ratus dan gula secukup rasa
- Minyak masak secukup rasa
Nasi Levitt Jenkola Steps
- Basuh beras, sediakan semangkuk Magicom, masukkan beras, air, air rebusan, serai dan daun salam, masak nasi dengan Magicom, ketepikan.
- Potong terung dan halia menjadi kepingan nipis
- Cincang halus bawang besar, bawang putih, lada merah dan lada hijau
- Sediakan kuali, masukkan minyak, panaskan, masukkan ikan bilis goreng hingga garing, masukkan halia dan terung, gaul rata hingga habis, masukkan rempah, gaul.
- Masukkan rempah, garam dan gula dan masak sehingga rempah serap, angkat dan masukkan ke dalam nasi (jika nasi sudah masak) dan biarkan selama 10 minit.
- Untuk berkhidmat
bagaimana mereka Ia mudah, bukan? Cara membuat Nasi Leoet Jenkol di rumah. Selamat mencuba!