Langkah Mudah untuk Membuat Nasi Liwet Ikan Bilis Rice Cooker yang Enak

Nasi Liwet Ikan Bilis Energy bersama nasi

Mencari inspirasi untuk resipi periuk nasi yang unik? Cara Membuat Sambal Ikan Bilis Mudah Netze Sekarang cuba gunakan internet di telefon bimbit untuk menimba ilmu dengan melihat data imej. Baiklah, kali ini saya akan memberitahu anda langkah-langkah membuat resepi nasi Liwat Ikan Bilis yang sedap, jadi tidaklah susah sangat nak buat, tapi bukan senang juga. Dengan proses yang salah, hasilnya tidak akan mudah dan tidak menyenangkan. Periuk Nasi Manis Nasi Liwet Ikan Bilis sepatutnya mempunyai aroma dan rasa untuk memenuhi selera kita.

Banyak perkara yang mempengaruhi rasa nasi Nasi Liwet Ikan Bilis, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pemilihan bahan-bahan segar hinggalah cara pemprosesan dan penyajiannya. Jika anda ingin membuat Nasi Liwat Ikan Bilis Periuk Nasi yang sedap di rumah, jangan risau kerana jika anda tahu kaedahnya lebih awal, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Di bawah adalah gambar periuk nasi Ikan Bilis Nasi yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Untuk membuat nasi Liwet Ikan Bilis, jumlah hidangan boleh 2 pinggan. Jadi pastikan perkhidmatan ini cukup baik untuk anda dan orang tersayang.

Nasi Liwet Ikan Bilis juga mengambil masa lebih kurang 30 minit untuk memasak nasi.

Baca Juga

Berikut adalah beberapa petua dan petua untuk membuat Nasi Sedia Nasi Liwet Ikan Bilis. Anda boleh membuat Nasi Liwet Ikan Bilis Periuk Nasi menggunakan 11 bahan dan 4 langkah. Ini adalah peringkat-peringkat memasak.

Bahan dan Rempah Nasi Liwat Ikan Bilis Periuk Nasi:-

  1. 2 cawan beras yang telah dibasuh
  2. Ikan bilis secukup rasa
  3. 1 keping lemon, keseluruhan
  4. 2 daun salam
  5. 3 biji bawang merah, hiris nipis
  6. 2 ulas bawang putih, hiris nipis
  7. 4 ulas merah, dihiris nipis
  8. 1/2 santan kecil
  9. Seperti rasa
  10. Garam secukup rasa / serbuk sup
  11. air secukupnya

Cara membuat Nasi Liwet Ikan Bilis Periuk Nasi

  1. Bakar ikan bilis di dalam ketuhar sehingga sedikit layu.
  2. Masukkan bawang merah, bawang putih putih, kembang kol merah. Sertai kami. Masukkan serai, daun birch dan serbuk garam/bouillon. Goreng hingga naik bau. Ketepikan.
  3. Tuang adunan nasi goreng tadi ke dalam periuk nasi. Masukkan air dan santan. Sertai kami. Masak hingga habis.
  4. Jika cerobong tidak mencukupi, ulangi memasak 1-2 kali lagi. layan dia.

Sejauh mana mereka ringan atau tidak? Inilah cara membuat Nasi Liwat Ikan Bilis Periuk Nasi yang boleh anda buat sendiri di rumah. Pengalaman yang baik!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.